Nanodeeltjies vir termiese isolasie

Termiese isolasiemeganisme van nano-deursigtige termiese isoleringslaag:
Die energie van sonstraling is hoofsaaklik in die golflengte van 0,2 ~ 2,5 um gekonsentreer. Die spesifieke energieverdeling is soos volg: die UV-gebied van 0,2 ~ 0,4 um is verantwoordelik vir 5% van die totale energie. Die sigbare gebied is 0,4 ~ 0,72 um, wat verantwoordelik is vir 45% van die totale energie. Die naby-infrarooi streek is 0,72 ~ 2,5 um, wat 50% van die totale energie uitmaak. Daarom word die meeste energie in die sonspektrum versprei in die sigbare lig en naby die infrarooi streek, waarvan die nabye infrarooi-gebied die helfte van die energie uitmaak. nie bydra tot die visuele effek nie. As hierdie deel van die energie effektief geblokkeer word, kan dit 'n goeie termiese isolasie-effek hê sonder om die deursigtigheid van die glas te beïnvloed. Daarom is dit nodig om 'n stof voor te berei wat infrarooi lig effektief kan beskerm en sigbare lig kan uitstuur.
Drie nanomateriale wat goed gebruik word in deursigtige hitte-isoleringsbedekkings:
1. Nano ITO
Nano ITO (In2O3-SnO2) het uitstekende sigbare ligtransmissie en infrarooi versperringseienskappe, en is 'n ideale deursigtige hitte-isolasiemateriaal. Indium is 'n seldsame metaal en 'n strategiese bron, dus is indium duur. Daarom is dit die ontwikkeling van deursigtige hitte-isolasie. ITO-deklaagmateriaal, is dit nodig om die prosesnavorsing te versterk om die gebruik van indium te verminder onder die uitgangspunt om die effek van deursigtige termiese isolasie te verseker, om sodoende die produksiekoste te verlaag.

2. Nano Cs0.33 WO3
Cesium-wolframbrons deursigtige nano-isolasiebedekking is opvallend van baie deursigtige hitte-isoleringsbedekkings vanweë die omgewingsvriendelike en hoë hitte-isolasie-eienskappe, met tans die beste termiese isolasieprestasies.

3. Nano ATO
Nano ATO antimoon gedoteerde tinoksiedlaag is 'n soort deursigtige materiaal vir die isolering van termiese isolasie met 'n goeie ligtransmissie en warmte-isolasie. Nano-tin antimoonoksied (ATO) is 'n ideale termiese isolasie materiaal met 'n goeie sigbare ligtransmissie en infrarooi versperringseienskap. die byvoeging van nano ATO in die laag om deursigtige hitte-isolasie-laag te maak, kan die hitte-isolasieprobleem van glas effektief oplos. In vergelyking met soortgelyke produkte hou dit die voordele van 'n eenvoudige proses en lae koste in, en het dit 'n buitengewone hoë toepassingswaarde en 'n wye markvooruitsig.