E tele tekinolosi fou i totonu o meafaitino, ae toaitiiti ua fa'aulufaleina.O suʻesuʻega faʻasaienisi e suʻesuʻeina le faʻafitauli o le "mai le zero i le tasi", ma o mea e tatau ona fai e kamupani o le liliu lea o taunuʻuga i oloa gaosia tele ma le lelei mautu.Hongwu Nano o loʻo faʻatautaia nei suʻesuʻega faʻasaienisi.Nano fa'asologa o mea siliva e pei o nanowires siliva o oloa sili ia a Hongwu Nano.I tausaga talu ai nei, ua tele le alualu i luma ma le atinaʻe i luga o faʻamatalaga maketi uma, tekinolosi gaosiga, tulaga lelei ma galuega, ma isi, ma o faʻamoemoega e matua faʻamoemoeina.O lo'o i lalo nisi o malamalama i uaea siliva nano mo lau fa'amatalaga. 

1. Fa'amatalaga o oloa

      Uaea nano silivao se fausaga e tasi-dimensional ma se tapulaa faalava o le 100 nanometers pe itiiti (e leai se tapulaa i le itu saʻo).O nanowires siliva (AgNWs) e mafai ona teuina i solvents eseese e pei o le vai deionized, ethanol, isopropanol, ma isi.

2. Sauniuniga o uaea nano Ag

O auala sauniuni o uaea Ag nano e masani ona aofia ai vailaʻau susu, polyol, hydrothermal, metotia faʻataʻitaʻiga, auala tioata fatu ma isi.E tofu lava le auala ma ona lelei ma le le lelei.Ae ui i lea, o le synthesized morphology o Ag nanowires o loʻo i ai se sootaga tele ma le vevela o le tali, taimi tali, ma le faʻatonuga.

2.1.Aʻafiaga o le vevela o le tali: I se tulaga lautele, o le maualuga o le vevela o le tali, o le nanowire siliva o le a faʻateleina le mafiafia, o le a faʻateleina le saoasaoa o le tali, ma o le a faʻaitiitia ai vaega;pe a faʻaitiitia teisi le vevela, o le a laʻititi le lautele, ma o le taimi e tali atu ai o le a sili atu le umi.O nisi taimi o le taimi e tali atu ai o le a umi atu.O fa'agaioiga o le vevela i nisi taimi e mafua ai ona fa'atupula'ia ni vaega ninii.

2.2.Taimi tali: O le faʻagasologa autu o le faʻaogaina o uaea siliva nano o le:

1) tu'ufa'atasiga o tioata fatu;

2) tali e fa'atupuina ai se numera tele o vaega;

3) tuputupu aʻe o nanowires siliva;

4) mafiafia po'o le pala o nanowires siliva.

O le mea lea, o le auala e maua ai le taimi sili e taofi ai e taua tele.E masani lava, afai e taofi muamua le tali, o le uaea siliva nano o le a manifinifi, ae e puupuu ma e tele atu vaega.Afai o le taimi e taofi ai mulimuli ane, o le nanowire siliva o le a umi, o le saito o le a itiiti, ma o nisi taimi o le a sili atu le mafiafia.

2.3.Concentration: O le faʻaogaina o siliva ma faʻaopoopoga i le faagasologa o le faʻaogaina o le nanowire siliva e iai se aafiaga tele i le morphology.I se tulaga lautele, pe a maualuga le mea siliva, o le a sili atu le mafiafia o le faʻaogaina o Ag nanowire, o le a faʻateleina le anotusi o le nano Ag wire ma o le a faʻateleina foi mea o loʻo i totonu o mea siliva, ma o le a faʻavave le tali.A faʻaitiitia le faʻaogaina o le siliva, o le faʻapipiʻiina o le uaea nano siliva o le a manifinifi, ma o le tali o le a fai si telegese.

3. Fa'amatalaga autu o Nanowires Silver a Hongwu Nano:

Diamita: <30nm, <50nm, <100nm

Umi: >20um

Mama: 99.9%

4. Fa'aoga fanua o nanowires siliva:

4.1.Conductive fanua: malamalama electrodes, manifinifi-tiea solar sela, masini wearable atamai, ma isi;faʻatasi ai ma le lelei o le amio, maualalo le suiga o le suiga pe a punou.

4.2.Biomedicine ma antibacterial fanua: masini sterile, meafaigaluega ata faafomai, textiles aoga, vailaau antibacterial, biosensors, ma isi;malosi antibacterial, le oona.

4.3.Catalysis alamanuia: Fa'atasi ai ma le tele o mea fa'apitoa i luga ole laiga ma le maualuga o le gaioiga, o se fa'alavelave mo le tele o vaila'au.

Faʻavae i luga o suʻesuʻega malosi ma atinaʻe malosi, o le taimi nei e mafai ona faʻapipiʻiina vaitusi vaitusi siliva nanowires.Parameter, e pei o faʻamatalaga o Ag nanowires, viscosity, e mafai ona fetuunai.O le vaitusi AgNWs e faigofie ona ufiufi ma e lelei le pipii ma maualalo sikuea sikuea.

 


Taimi meli: Me-31-2021

Auina mai lau savali ia i matou:

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou