Lubrifikimi

Përdorimi i pluhurit të bakrit nano si një lubrifikant i ngurtë është një nga shembujt e aplikimeve të nano-materialit. Pluhur bakri ultra i imët mund të shpërndahet në lubrifikantë të ndryshëm në një mënyrë të përshtatshme për të formuar një pezullim të qëndrueshëm. Ky vaj përmban miliona grimca ultra të imëta pluhuri metali për litër. Ato kombinohen me lëndë të ngurta për të formuar një Shtresë mbrojtëse të lëmuar gjithashtu plotëson gërvishtjet mikro, të cilat zvogëlojnë shumë fërkimet dhe konsumimin, veçanërisht nën ngarkesë të rëndë, shpejtësi të ulët dhe kushte dridhjeje me temperaturë të lartë. Aktualisht, aditivët e vajit vajosës me pluhur nano bakri janë shitur brenda dhe jashtë vendit.