Zhvillimi i nanoteknologjisë dhe nanomaterialeve ofron mënyra dhe ide të reja për shfrytëzimin e produkteve antistatike. Përçueshmëria, vetitë elektromagnetike, super thithëse dhe me brez të gjerë të materialeve nano, kanë krijuar kushte të reja për kërkimin dhe zhvillimin e pëlhurave thithëse përçuese. Veshjet me fibra kimike dhe qilimat me fibra kimike, etj., Për shkak të energjisë elektrike statike, prodhojnë efekte shkarkimi gjatë fërkimit dhe janë të lehta për të thithur pluhurin, gjë që shkakton shumë shqetësime tek përdoruesit; disa platforma operative, saldimi i kabinës dhe vendet e tjera të punës në vijën e përparme janë të prirur për shkëndija për shkak të energjisë elektrike statike, e cila mund të shkaktojë shpërthime. Nga perspektiva e sigurisë, përmirësimi i cilësisë së produkteve me fibra kimike dhe zgjidhja e problemit të energjisë elektrike statike janë detyra të rëndësishme.

      Shtimi i nano TiO2, nano ZnO, nano ATO, nano AZO dhe nano Fe2O3 nano pluhurat e tillë me veti gjysmëpërçuese në rrëshirë do të prodhojnë një performancë të mirë mbrojtëse elektrostatike, e cila zvogëlon shumë efektin elektrostatik dhe përmirëson shumë faktorin e sigurisë.

      Grupi kryesor antistatik i përgatitur duke shpërndarë nanotubat me karbon me shumë mure (MWCNT) në transportuesin antistatik të bërë vetë-PR-86 mund të prodhojë fibra të shkëlqyera antistatike PP. Ekzistenca e MWCNT rrit shkallën e polarizimit të fazës mikrofibre dhe efektin antistatik të grupit kryesor antistatik. Përdorimi i nanotubave të karbonit gjithashtu mund të përmirësojë aftësinë antistatike të fibrave të polipropilenit dhe fibrave antistatike të bëra nga përzierjet e polipropilenit. 

      Përdorni nanoteknologji për të zhvilluar ngjitëse përçuese dhe veshje përçuese, për të kryer trajtim sipërfaqësor në pëlhura ose për të shtuar pluhur nano metalesh gjatë procesit të tjerrjes për t'i bërë fijet përçuese. Për shembull, në agjentin antistatik për agjentin e përfundimit të dioksidit të kallajit të dopeduar me poliestër-nano antimon (ATO), zgjidhet një shpërndarës i qëndrueshëm i arsyeshëm për të bërë grimcat në një gjendje të shpërndarë dhe agjenti antistatik i përfundimit përdoret për të trajtuar pëlhura poliesteri dhe sipërfaqen e rrobave rezistenca Madhësia e> 1012Ω e patrajtuar zvogëlohet në madhësinë e <1010Ω, dhe efekti antistatik është në thelb i pandryshuar pas larjes 50 herë.

      Fibrat përçuese me performancë më të mirë përfshijnë: fibra kimike përçuese e zezë me të zezë karboni si material përçues dhe fibra kimike përçuese e bardhë me materiale pluhur të bardhë si nano SnO2, nano ZnO, nano AZO dhe nano TiO2 si materiale përçuese. Fibrat përçuese të tonit të bardhë përdoren kryesisht për të bërë veshje mbrojtëse, rroba pune dhe materiale përçuese dekorative, dhe toni i tyre i ngjyrave është më i mirë se fijet përçuese të zeza, dhe diapazoni i aplikimit është më i gjerë. 

       Nëse jeni të interesuar për më shumë informacione në lidhje me nano ATO, ZnO, TiO2, SnO2, AZO dhe nanotubat e karbonit në aplikacionin anti-statik, mos hezitoni të na kontaktoni.

 


Koha e postimit: Korrik-06-2021