Gjashtë lloje të nanomaterialeve përçuese termike që përdoren zakonisht

1 Nano diomand

Diamanti është materiali me përçueshmëri termike më të lartë në natyrë, me një përçueshmëri termike deri në 2000 W / (mK) në temperaturën e dhomës, një koeficient të zgjerimit termik prej rreth (0.86 ± 0.1) * 10-5 / K dhe izolim në dhomë temperatura. Përveç kësaj, diamanti gjithashtu ka veti të shkëlqyera mekanike, akustike, optike, elektrike dhe kimike, gjë që e bën atë të ketë përparësi të dukshme në shpërndarjen e nxehtësisë të pajisjeve fotoelektrike me fuqi të lartë, gjë që gjithashtu tregon se diamanti ka potencial të madh të aplikimit në fushën e shpërndarjes së nxehtësisë.
2 BN

Struktura kristalore e nitridit të borit heksahedral është e ngjashme me atë të strukturës së shtresës së grafit. Isshtë një pluhur i bardhë i karakterizuar nga lirshëm, lubrifikues, thithje e lehtë dhe peshë e lehtë. Dendësia teorike është 2.29g / cm3, fortësia e mohs është 2 dhe vetitë kimike janë jashtëzakonisht të qëndrueshme. Produkti ka rezistencë të lartë ndaj lagështirës dhe mund të përdoret në azot ose argoni në temperatura deri në 2800 ℃. Ajo jo vetëm që ka një koeficient të ulët zgjerimi termik, por gjithashtu ka një përçueshmëri të lartë termike, nuk është vetëm një përcjellës i mirë i nxehtësisë, por një izolator elektrik tipik. Përçueshmëria termike e BN ishte 730w / mk në 300K.

3 SIC

Prona kimike e karabit të silikonit është e qëndrueshme dhe përçueshmëria e tij termike është më e mirë se mbushësit e tjerë gjysmëpërçues dhe përçueshmëria e tij termike është edhe më e madhe se metali në temperaturën e dhomës. Studiuesit nga Universiteti i Teknologjisë Kimike të Pekinit kanë studiuar përçueshmërinë termike të aluminit dhe karabit të silikonit gome silikoni e përforcuar. Rezultatet tregojnë se përçueshmëria termike e gomës silikoni rritet me rritjen e sasisë së karabit silic. Me të njëjtën sasi karabit silic, përçueshmëria termike e gomës silic të përforcuar me madhësi të vogël të grimcave është më e madhe se madhësia e grimcave të mëdha .

4 ALN

Nitridi i aluminit është një kristal atomik dhe mund të ekzistojë në mënyrë të qëndrueshme në temperaturën e lartë prej 2200. Me përçueshmëri të mirë termike dhe koeficient të vogël të zgjerimit termik, është një material i mirë ndikimi i nxehtësisë. Përçueshmëria termike e nitridit të aluminit është 320 W · (m · K) -1, e cila është afër përçueshmërisë termike të oksidit të borit dhe karabit silic dhe më shumë se 5 herë më shumë se ajo e aluminit.
Drejtimi i aplikimit: sistemi i xhelit silicë termik, sistemi plastik termik, sistemi i rrëshirës termike epokside, produktet termike qeramike.

5 AL2O3

Alumina është një lloj mbushës inorganik shumë-funksional, me përçueshmëri të madhe termike, konstante dielektrike dhe rezistencë më të mirë ndaj konsumimit, e përdorur gjerësisht në materiale të përbëra prej gome, të tilla si xhel silicë, ngjitës enësh, rrëshirë epoksi, plastikë, përçueshmëri termike prej gome, përçueshmëri termike plastike , yndyrat silikoni, qeramika e shpërndarjes së nxehtësisë dhe materiale të tjera. Në aplikim praktik, mbushësi Al2O3 mund të përdoret i vetëm ose i përzier me mbushës të tjerë si AIN, BN, etj.

Nanotubat e karbonit

Përçueshmëria termike e nanotubave të karbonit është 3000 W · (m · K) -1, 5 herë më e madhe se ajo e bakrit. Nanotubat e karbonit mund të përmirësojnë ndjeshëm përçueshmërinë termike, përçueshmërinë dhe vetitë fizike të gomës, dhe përçueshmëria përforcuese dhe termike e saj është më e mirë se ajo tradicionale. mbushëse si zezë karboni, fibra karboni dhe fibra qelqi.