Nanopjesëzat për përdorim të Izolimit termik

Mekanizmi i izolimit termik të veshjes izoluese termike nano transparente:
Energjia e rrezatimit diellor përqendrohet kryesisht në diapazonin e gjatësisë së valës prej 0.2 ~ 2.5 um. Shpërndarja specifike e energjisë është si më poshtë: rajoni uv prej 0.2 ~ 0.4 um përbën 5% të energjisë totale. Rajoni i dukshëm është 0.4 ~ 0.72 um, duke zënë 45% të energjisë totale. Rajoni afër infra të kuqe është 0.72 2.5 um, duke llogaritur 50% të energjisë totale. Kështu, pjesa më e madhe e energjisë në spektrin diellor shpërndahet në dritën e dukshme dhe afër rajonit infra të kuq, nga të cilat rajoni afër infra të kuqe përbën gjysmën e energjisë. nuk kontribuojnë në efektin vizual. Nëse kjo pjesë e energjisë bllokohet në mënyrë efektive, ajo mund të ketë një efekt të mirë izolues termik pa ndikuar në transparencën e xhamit. Prandaj, është e nevojshme të përgatitni një substancë që mund të mbrojë në mënyrë efektive dritën infra të kuqe dhe gjithashtu të transmetojë dritë të dukshme.
Tre nanomateriale të përdorura mirë në veshjet transparente të izolimit termik:
1. Nano ITO
Nano ITO (In2O3-SnO2) ka aftësi të shkëlqyeshme të transmetimit të dritës së dukshme dhe pengesave infra të kuqe dhe është një material ideal izolues termik transparent. Indiumi është një metal i rrallë dhe një burim strategjik, kështu që indiumi është i shtrenjtë. Prandaj, në zhvillimin e izolimit termik transparent Materialet e veshjes ITO, është e nevojshme të forcohet kërkimi i procesit për të zvogëluar përdorimin e indiumit nën premisën e sigurimit të efektit të izolimit termik transparent, në mënyrë që të zvogëlohet kostoja e prodhimit.

2. Nano Cs0,33 WO3
Veshje izoluese termike transparente nano bronzi cesium bronzi dallon nga shumë veshje transparente izoluese termike për shkak të karakteristikave të saj miqësore me mjedisin dhe izolimit të lartë termik, me performancën më të mirë të izolimit termik aktualisht.

3. Nano ATO
Veshja e oksidit të kallajit doped me antimon Nano ATO është një lloj materiali izolues termik i veshjes me transmetim të mirë të dritës dhe izolim termik. Oksidi i antimonit me kallaj nano (ATO) është një material izolues ideal me transmetim të mirë të dritës së dukshme dhe pronë të barrierës infra të kuqe. shtimi i nano ATO në veshje për të bërë veshje transparente të izolimit të nxehtësisë mund të zgjidhë në mënyrë efektive problemin e izolimit të nxehtësisë të xhamit. Krahasuar me produkte të ngjashëm, ai ka përparësitë e procesit të thjeshtë dhe kostos së ulët, dhe ka një vlerë jashtëzakonisht të lartë të aplikimit dhe perspektivë të gjerë tregu.