O palasitika conductivity vevela maualuga o loʻo faʻaalia ai taleni faʻapitoa i le transformer inductors, mea faʻaeletoroni faʻafefe vevela, uaea faʻapitoa, afifiina eletise, pusa vevela ma isi fanua mo a latou gaioiga lelei, tau maualalo ma sili atu le faʻafefe.O palasitika eletise maualuga maualuga ma le graphene e faʻatumu e mafai ona faʻamalieina manaʻoga o le maualuga maualuga ma le maualuga o le tuʻufaʻatasia o le faʻapotopotoga faʻapotopotoga i le faʻaogaina o le vevela ma le eletise.

O palasitika fa'avevela masani e fa'atumuina i u'amea fa'avevela maualuga po'o ni mea fa'atumu e fa'atumu fa'atasi e fa'atumu ai mea fa'amea polymer matrix.A oʻo atu le aofaʻi o le faʻatumu i se tulaga faʻapitoa, o le faʻatumu e fausia ai se filifili-pei ma fesoʻotaʻiga-pei o le morphology i totonu o le faiga, o lona uiga, o se filifili fesoʻotaʻiga faʻafefe.Pe a o'o i le itu fa'asinomaga o nei vevela conductive filifili mata e tutusa ma le vevela itu tafe, le conductivity vevela o le faiga ua matua faaleleia.

High thermal conductive plastics macarbon nanomaterial graphenee pei e mafai e le faʻatumu ona faʻamalieina manaʻoga o le maualuga maualuga ma le maualuga o le tuʻufaʻatasia o le faʻapotopotoga faʻapotopotoga i le pulega faʻamafanafana ma le eletise.Mo se faʻataʻitaʻiga, o le faʻaogaina o le vevela o le polyamide mama 6 (PA6) o le 0.338 W / (m · K), pe a faʻatumu i le 50% alumina, o le faʻaogaina o le vevela o le tuʻufaʻatasiga e 1.57 taimi o le PA6 mama;pe a faʻaopoopoina le 25% le faʻaogaina o le zinc oxide, o le faʻauluina o le vevela o le tuʻufaʻatasiga e tolu taimi maualuga atu nai lo le PA6 mama.Pe a faaopoopo le 20% graphene nanosheet, o le conductivity vevela o le composite e oʻo atu i le 4.11 W / (m • K), lea e faʻateleina e sili atu i le 15 taimi nai lo le PA6 mama, lea e faʻaalia ai le tele o le gafatia o le graphene i le tulaga o le puleaina o vevela.

1. Sauniuniga ma le fa'avevelaina o le kalafi/polymer composites

O le faʻauluina vevela o graphene / polymer composites e le mafai ona tuʻueseeseina mai tulaga faʻagasologa i le faagasologa o sauniuniga.O auala eseese o sauniuniga e faia ai se eseesega i le faʻasalalau, gaioiga faʻafesoʻotaʻi ma le faʻaogaina o le faʻaogaina o le faʻatumu i totonu o le matrix, ma o nei mea e fuafua ai le malosi, malosi, faigata ma le gaogao o le tuʻufaʻatasia.E tusa ai ma suʻesuʻega o loʻo i ai nei, mo graphene/polymer composite, o le tikeri o le faʻasalalauina o le kalafi ma le tikeri o le paʻu o pepa kalafi e mafai ona faʻatonutonuina e ala i le pulea o sele, vevela ma polar solvents.

2. O a'afiaga e a'afia ai le fa'atinoga o le graphene fa'atumuina le maualuga o le fa'a'avevela vevela

2.1 Fa'aopoopo le aofa'i ole Graphene

I le palasitika conductivity vevela maualuga ua tumu i graphene, e pei o le aofaiga o le graphene faateleina, ua faasolosolo malie le faia o filifili fesootaiga conductive i totonu o le faiga, lea e matua faaleleia ai le conductivity vevela o mea tuufaatasia.

E ala i le suʻesuʻeina o le faʻaogaina o le vevela o le epoxy resin (EP) -faʻavae graphene composites, ua maua ai o le faʻatumuina o le graphene (e tusa ma le 4 layers) e mafai ona faʻateleina le faʻafefe o le EP e tusa ma le 30 taimi i le 6.44.W/(m•K), a'o fa'atumu fa'a'avevela fa'aleaganu'u e mana'omia le 70% (vaega voluma) o le fa'atumu e maua ai lea fa'afitauli.

2.2 Numera o laulau o le Graphene
Mo multilayers graphene, o le suʻesuʻega i luga o le 1-10 layers of graphene na maua ai pe a faʻateleina le numera o graphene layers mai le 2 i le 4, na faʻaitiitia le faʻafefe o le vevela mai le 2 800 W / (m•K) i le 1300 W / (m•K). ).E mulimuli mai o le faʻafefe o le graphene e faʻaitiitia i le faʻateleina o le numera o laulau.

E mafua ona o le multilayer graphene o le a agglomerate i le taimi, lea o le a mafua ai ona faʻaitiitia le faʻafefe o le vevela.I le taimi lava e tasi, o faaletonu i le graphene ma le faaletonu o le pito o le a faʻaitiitia ai le faʻafefe o le graphene.

2.3 Ituaiga o mea'ai
O vaega autu o palasitika faʻafefe maualuga e aofia ai mea matrix ma faʻatumu.O le Graphene o le filifiliga sili lea mo mea faʻatumu ona o le lelei tele o le faʻaogaina o le vevela. O faʻasologa o matrix eseese e aʻafia ai le vevela.O le Polyamide (PA) o loʻo i ai ni mea faʻainisinia lelei, faʻafefeteina o le vevela, faʻafefeteina o le ofuina, faʻaitiitia o le feteʻenaʻiga, faʻamaʻi afi mumu, faʻaogaina faigofie, talafeagai mo le faʻatumuina o suiga, e faʻaleleia ai lona faʻatinoga ma faʻalauteleina le fanua talosaga.

O le suʻesuʻega na maua ai pe a oʻo i le 5% le vaega o le voluma o le graphene, o le faʻauluina o le vevela o le tuʻufaʻatasia e 4 taimi e sili atu nai lo le polymer masani, ma pe a faʻateleina le vaega o le graphene i le 40%, o le faʻauluina o le vevela o le tuʻufaʻatasia. ua faateleina i le 20 taimi..

2.4 Fa'atulagaina ma le tufatufaina o kalafi i le matrix
Ua maua e mafai e le fa'aputuga tu'usa'o fa'atonu o le graphene ona fa'aleleia atili ai lona fa'avevelaina.
E le gata i lea, o le tufatufaina atu o le faʻatumu i totonu o le matrix e aʻafia ai foi le faʻaogaina o le vevela o le tuʻufaʻatasia.Pe a faʻasalalau tutusa le faʻatumu i totonu o le matrix ma fausia ai se filifili fesoʻotaʻiga faʻafefeteina, o le faʻaogaina o le vevela o le mea faʻapipiʻi e matua faʻaleleia.

2.5 Fa'afeso'ota'i fa'asagatau ma feso'ota'iga malosi
I se tulaga lautele, o le fesoʻotaʻiga faʻafesoʻotaʻi i le va o mea faʻapipiʻi faʻapipiʻi ma le matrix resin organic e leaga, ma o mea faʻapipiʻi e faigofie ona faʻapipiʻiina i totonu o le matrix, e faigata ai ona fausia se faʻasalalauga tutusa.E le gata i lea, o le eseesega i luga o le va o mea faʻapipiʻi faʻapipiʻi ma le matrix e faigata ai ona faʻafefeina le pito i luga o mea faʻapipiʻi e le resin matrix, e mafua ai le gaogao i le va o le lua, ma faʻateleina ai le faʻaogaina o le vevela. o le polymer composite.

3. Faaiuga
O palasitika fa'avevela maualuga o lo'o tumu i le graphene e maualuga le fa'aogaina o le vevela ma lelei le mautu, ma o latou fa'amoemoega tau atina'e e matua lautele lava.E ese mai i le vevela, o le graphene o loʻo i ai isi mea sili ona lelei, e pei o le malosi maualuga, maualuga eletise ma mea faʻapitoa, ma e faʻaaogaina lautele i masini feaveaʻi, aerospace, ma maa malosi fou.

O Hongwu Nano o loʻo suʻesuʻeina ma atinaʻe nanomaterials talu mai le 2002, ma e faʻavae i luga o le poto masani ma tekinolosi faʻapitoa, maketi-faʻatau, Hongwu Nano tuʻuina atu auaunaga faʻapitoa faʻapitoa faʻapitoa e tuʻuina atu ai i tagata faʻaoga ni fofo faʻapolofesa eseese mo faʻaoga faʻaoga lelei.

 


Taimi meli: Iul-19-2021

Auina mai lau savali ia i matou:

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou