O le sauniuniga o le maualuga-gaoioiga lagolago nano-auro catalysts e masani lava ona manatu i ni itu se lua, o le tasi o le sauniuniga o le auro auro, lea e mautinoa ai le maualuga catalytic gaoioiga ma le laʻititi laʻititi, ma le isi o le filifiliga o le ave taavale, lea e tatau ona i ai se lapopoa faapitoa luga vaega ma lelei le faatinoga.maualuga wettability ma fegalegaleai malosi ma le lagolago nanoparticles auro ma latou matua salalau i luga o le tulaga o le taavale.

O le aafiaga o le ave taavale i le catalytic gaoioiga o Au nanoparticles e masani lava ona faaalia i luga o le eria faapitoa, wettability o le ave lava ia ma le tikeri o fegalegaleaiga i le va o le ave ma le nanopowders auro.O se taʻavale ma se SSA tele o le mea e manaʻomia muamua mo le faʻasalalau maualuga o vaega auro.O le susu o le va'a e iloa ai pe o le a fa'apipi'i le fa'aulu auro i ni vaega auro tetele i le taimi o le fa'avasegaina, ma fa'aitiitia ai le gaioiga fa'agata.E le gata i lea, o le malosi o fegalegaleaiga i le va o le vaʻa ma le Au nanopowders o se mea taua foi e aʻafia ai le gaioiga o le catalytic.O le malosi o le fegalegaleai malosi i le va o vaega auro ma le ave, o le maualuga lea o le gaioiga catalytic o le auro catalyst.

I le taimi nei, o loʻo lagolagoina le tele o nano Au faʻamalosi malosi.O le i ai o le lagolago e le gata ina faʻamalosia ai le mautu o ituaiga auro malosi, ae o loʻo i ai foi se sao taua i le faʻalauiloaina o le gaioiga o le faʻamalosi atoa ona o le fegalegaleaiga i le va o le lagolago ma le nanoparticles auro.

O le tele o suʻesuʻega faʻaiʻuga o loʻo faʻaalia ai o le nano-auro o loʻo i ai le malosi e faʻapipiʻiina ai le tele o vailaʻau faʻasolosolo, ma e faʻamoemoe e sui atoatoa pe faʻapitoa foʻi le faʻaogaina o uʻamea taua e pei o le Pd ma le Pt i le faʻaogaina o vailaʻau lelei ma togafitiga o le siosiomaga. , fa'aalia avanoa lautele fa'atatau:

1. Fa'a'i'ese'ese Filifilia

Filifiliga faʻamaʻiina o ava malosi ma aldehydes, epoxidation o olefins, faʻamaʻiina filifilia o hydrocarbons, faʻapipiʻiina o le H2O2.

2. Fa'asuavai fa'asuavai

Hydrogenation o olefins;fa'a'ele'ele filifilia o aldehydes ma ketone e le'i tumu;hydrogenation filifili o nitrobenzene tuufaatasiga, o le faamatalaga o loo faaalia ai o le Au / SiO2 catalyst ma se uta nano-auro o le 1% e mafai ona iloa le catalysis lelei o le maualuga-mama halogenated aromatic amines hydrogenation synthesis maua ai se avanoa fou e foia ai le faafitauli o le dehalogenation e catalytic. hydrogenolysis i le faagasologa o alamanuia o lo'o iai nei.

Nano Au catalysts o loʻo faʻaaogaina lautele i biosensors, faʻamalosi maualuga, ma o auro e lelei le mautu kemisi.E sili ona mautu i le vaega VIII elemene, ae o nanoparticles auro o loʻo faʻaalia ai le sili atu o galuega faʻataʻitaʻi ona o aʻafiaga laiti, optics nonlinear, ma isi.

I le catalyzing tali tutusa, nano auro catalyst e maualalo le vevela o le tali ma sili atu le filifilia nai lo catalysts uʻamea lautele, ma lona maualalo-vevela gaoioiga catalytic maualuga.O le gaioiga faʻamalosi i le vevela o le 200 °C e sili atu le maualuga nai lo le faʻatau pisinisi CuO-ZnO-Al2O3 catalyst.

1. CO oxidation tali

2. Maualalo le vevela vai kesi suiga tali

3. Suavai-vaega hydrogenation tali

4. Fa'asagaga o le fa'ama'iina o le vai, e aofia ai le fa'ama'iina o le ethylene glycol e maua mai ai le oxalic acid, ma le fa'ama'iina filifilia o le kulukose.

 


Taimi meli: Iuni-17-2022

Auina mai lau savali ia i matou:

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou