антибактериски сребрени наночестички
златни наночестички
оксидни наночестички

ние сме биле гордопроизводство, пакувањеипродавањенашето решение самите за многу години.

Прелистајте ги наноматеријалитеGO

Хонгву поседува јурисдикција на четири лабораторија за истражување и развој на производи, центар за тестирање, лабораторија за применети истражувања и пилот тест база, специјализирана за комерцијализација на широк спектар на неоргански наночестички и иновативни материјали од 21 век од 2002 година. Истражуваме пазари , развивање иновативни технологии и обезбедување на пробивни решенија користејќи ја нашата експертиза за наноматеријали, посветени на реновирање на традиционалните материјали кои не се достапни.

 

 

околу 01

истражуваат нашитеглавни КАТЕГОРИИ

Можете да изберете наноматеријали од полица или да ги приспособите за да одговараат на вашите потреби.

Победи врз основа на извонредните
таленти инапредни материјали

 • НАШАТА МИСИЈА
 • НАШИТЕ ВРЕДНОСТИ
 • НАШАТА ФИЛОЗОФИЈА

Мисијата на Hongwu: како професионален снабдувач во областа на нано-нови материјали со поврзана услуга

Вредноста на Hongwu: квалитетот и клиентите на прво место, чесна и доверлива, првокласна услуга.

Менаџмент филозофија Hongwu: модуларен менаџмент, се држи до пазарно ориентирани, да се задоволат разумните барања на клиентите како одговорност.Фокусирајте се на професијата со длабоко орање и внимателно одгледување.

што ниеdo

 • Бизнис модул

  Придржувајќи се кон пазарно ориентираните, задоволувајќи ги разумните барања на клиентите како сопствена одговорност на Hongwu, фокусирајќи се на индустријата, интензивно одгледување, да се биде професионален добавувач и сродни давател на услуги во областа на нано-нови материјали, покрај обезбедувањето конвенционални производи, исто така може да се прилагоди според специфичните барања на клиентите.Ние ќе продолжиме да го подобруваме квалитетот на производите и нивоата на услуги, подобро да им служиме на нашите клиенти од дома и од странство, да постигнеме успех меѓу двете страни.
 • Модул за производство

  Хонгву има напредна опрема за производство, напредни чекори на процесот и совршен систем за контрола на производството.Во процесот на производство, се имплементираат севкупните вредности на компанијата за практикување на квалитетот прво.За да се осигура дека произведените производи се апсолутно стабилни.
 • Модул за истражување и развој

  Хонгву има професионален тим за истражување и развој составен од искусни истражувачи за нанотехнологија и високи инженери, докторанти и професори во развојот на нови производи.Со Истражувачкиот институт Хонгву и универзитетите како техничка поддршка, внимателно ја следиме побарувачката на пазарот и продолжуваме да развиваме и произведуваме нови материјали.
 • Безбедносен модул

  За непречено функционирање на компанијата како целина, имаме професионален и добро обучен тим за безбедност, вклучувајќи човечки ресурси, администрација, финансии, набавки, логистика, правни, финансиски и други аспекти за да обезбедиме сеопфатна заштита, работат сите колеги на компанијата заедно, работиме напорно, во мнозинство со поддршка на клиенти од дома и од странство, постојано создаваме нови слави.

најжешкоАпликации

што нашерекоа клиентите

 • Направивме голем број компаративни експерименти и добивме задоволителни резултати.Наскоро нашиот оддел за набавки ќе организира нови нарачки.Ве молиме подгответе ни сребрен прав од 8-10 кг и погрижете се да биде исто како и последната нарачка.Благодарам
 • Пристигна многу брзо и одличен материјал за употреба.Во моментов го тестираме во нашите серии и досега работи навистина добро, само се надевам дека ќе додаде заштита долго време.Дали има некои други течности или прашоци што се растворливи во масло/растворувач/восоци што ќе му помогнат да се одврати од вода што би можеле да ги користиме покрај сио2 прашокот.
 • Претходниот наноправ со ZnO ​​одговара на нашата апликација.И ќе добиеме уште 800 кг.Ве молам испратете ми понуда за тоа и 2000 кг и наведете го времето на носење.Ви благодарам.
 • За 100-200nm Si, последните 3 кг работи добро за нашата апликација.Ние би сакале да извршиме пробна нарачка од 20 килограми следниот месец, а следниот чекор ќе биде 100 килограми.Ве молиме наведете ја вашата најдобра цена, исто така, испорака и време за испорака за 20 кг и 100 кг, благодарам.
 • Досега, тестирањето на наноправ од Pt е добро, потребни ни се уште 10 g за повеќе тестирање и евалуација што побрзо.Ве молиме испратете ја профактурата.

Прашање за решенија

Ориентиран кон индустриски апликации, приспособување на променливите потреби.Во последните две децении, нашата репутација во индустријата ја градиме од нашите клиенти со постојан квалитет и одлични решенија.

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ

најнововести и блогови

Гледај Повеќе
 • Едноѕидните јаглеродни наноцевки (SWCNTs) се напреден адитив кој ги подобрува основните материјали

  Едноѕидните јаглеродни наноцевки (SWCNTs) се напреден додаток кој се користи за подобрување на својствата на основните материјали, со корист од нивната ултра висока електрична спроводливост, тежински однос, отпорност на висока температура, висока јачина и еластичност.Може да се користи за производство на еластом со високи перформанси...
  Прочитај повеќе
 • Нано бариум титанат-Подготовка, апликација, производител

  Бариум титанат не само што е важен фин хемиски производ, туку стана и една од незаменливите главни суровини во електронската индустрија.Во системот BaO-TiO2, покрај BaTiO3, има и неколку соединенија како Ba2TiO4, BaTi2O5, BaTi3O7 и BaTi4O9 со различни бари...
  Прочитај повеќе
 • Златните наночестички стабилизирани со натриум цитрат се користат како колориметриски сонди

  Златото е еден од хемиски најстабилните елементи, а златните честички во нано размери имаат посебни физички и хемиски својства.Веќе во 1857 година, Фарадеј го редуцираше AuCl4-водниот раствор со фосфор за да добие длабок црвен колоиден раствор од златни нанопрашоци, што ги скрши луѓето под ...
  Прочитај повеќе

Испратете ни ја вашата порака:

Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја